Potrivit presei internaționale, Martin Bashir și-a dat demisia de la postul BBC. Jurnalistul este anchetat pentru faimosul interviu cu Prințesa Diana.

Se pare că Martin Bashir ar fi plecat de la BBC din cauza unor probleme de sănătate. Jurnalistul în vârstă de 57 de ani, care era redactor religios la BBC, se afla în concediu medical din august 2020 după ce a contractat coronavirus după o operație cvadruplă de bypass cardiac.

Șeful de colectare a știrilor BBC, Jonathan Munro, a declarat personalului: „Martin Bashir a renunțat la poziția sa de editor de religie al BBC și părăsește corporația. Ne-a comunicat decizia luată luna trecută, chiar înainte de a fi readmis la spital pentru o altă intervenție chirurgicală pe inimă. Deși a fost supus unei intervenții chirurgicale majore spre sfârșitul anului trecut, el se confruntă cu unele probleme în curs de desfășurare și a decis să se concentreze asupra sănătății sale. Îi dorim o recuperare completă și rapidă”, au transmis reprezentanții postului.

S-a deschis o anchetă pentru interviul cu prințesa Diana

Vestea vine în condițiile în care o anchetă condusă de Lord Dyson (77 de ani), fost judecător, caută să descopere modul în care BBC și jurnalistul Bashir au convins-o pe Prințesa Diana să facă mărturisiri în celebrul interviu, difuzat în toată lumea. Reluarea acestei investigații a avut ca punct de pornire o sesizarea a fratelui Lady Di,  Earl Spencer – care a cerut o anchetă cu privire la „necinstea pură” a jurnalistului.

Fratele prințesei, Earl Spencer, a pretins că Bashir i-ar fi arătat Dianei documente financiare false și că a mințit în legătură cu membrii familiei regale, pentru a avea acces la ea. În urma acuzațiilor, a fost pornită o anchetă. Acum, Martin Bashir și-a dat demisia din BBC.