Ramona Săseanu a fost validată luni de conducerea PNL pentru a fi numită director interimar al TVR. Aceasta apare în 2015 într-un interviu luat pentru TVR 3 unei ghicitoare care dezlega cununii și descânta de deochi sau dă în cărți.

Aceasta se recomandă pe parcursul dialogului drept ”vrăjitoare, tămăduitoare sau clarvăzătoare, cum doriți dumneavoastră să spuneți”. Interviul a fost difuzat pe TVR 3.

Ramona Săseanu față în față cu Vrăjitoarea Elena

Interviul, lung de 12 minute, o prezintă pe ”Vrăjitoarea Elena”, o ghicitoare care doar câteva luni mai târziu era vizată de un dosar penal pentru șantaj și înșelăciune. Ea este judecată acum de instanțele din Ploiești, scrie g4media.ro.

În timpul interviului, jurnalista Ramona Săseanu îi pune ghicitoarei întrebări legate de ”consumul fantastic de energie” din timpul descântecelor sau despre ”harul” pe care îl are. Mai mult, jurnalista o întreabă pe așa-zisa vrăjitoare dacă aduce ”noutăți” în ocupația ei sau toate meșteșugurile sunt moștenite.

Ramona Săseanu este susținută de deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea.

Oamenii sunt îndemnați indirect să vină la timp la vrăjitoare ca să fie vindecați

Ziarista nu îi pune nicio întrebare despre cum pretinde că îi vindecă pe oameni de boli. Angajata TVR Craiova îi aduce mereu elogii și o complimentează pe vrăjitoare pentru ”harul pe care îl are”.  Apoi, în conversația care durează aproape 15 minute și are realmente un aer reclamă, atît Vrăjitoarea Elena, cât și angajata TVR Craiova Ramona Săseanu, insistă pe ideea ca oamenii să vină la timp la ”ședințele de dezlegare” pentru că altfel ”nu se mai poate face nimic”.

”Pentru că dacă sunt date prin pământul morților atunci nu mai am ce face, nu se mai poate face mare lucru”, spune ”vindecătoarea”.

Propunerea PNL-USR PLUS pentru șefia TVR

Realizatoarea interviului, Ramona Săseanu, este propusă de Alianța PNL-USRPLUS pentru poziția de președinte al televiziunii publice, instituție cu buget de aproape 100 de milioane de euro anual, peste 2.500 de angajați și care, prin lege, trebuie ”să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice”.