Cu această ocazie, ceremonia de deschidere a fost mutată pentru vineri în faţa sediului companiei din Menlo Park (California).

Zuckerberg (29 de ani), îmbrăcat cu hanoracul său obişnuit şi vizibil emoţionat, dar surâzător, a sunat clopoţelul înconjurat de cei mai apropiaţi colaboratori şi în prezenţa a sute de angajaţi ai companiei.

Joi, Facebook a vândut o participaţie de 15%, sau 421,2 milioane de acţiuni, obţinând 16 miliarde de dolari, datorită cererii puternice din partea investitorilor, fiind cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) realizată vreodată de o companie din sectorul IT şi Internet.

Facebook a obţinut 38 de dolari pe acţiune, valoarea maximă stabilită de cea mai mare reţea socială din lume, ceea ce evaluează firma la 104 miliarde de dolari. Această valoare este asemănătoare cu a companiei Amazon.com Inc şi o depăşeşte pe cea combinată a firmelor Hewlett-Packard şi Dell Inc. Compania a raportat un profit net de un miliard de dolari, la venituri de 3,7 miliarde de dolari.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/n9Gb_dEvsQY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres