În acest weekend, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ţinut să-i liniştească pe toţi pensionarii din România şi a dat asigurări ferme că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, aşa cum prevede Legea Pensiilor.

„Pensiile vor crește, sumele sunt prevăzute în buget. Sunt ministrul Muncii, iar rolul meu este să aplic legea. Legea este în vigoare, nu am alt mesaj decât că sunt omul care trebuie să aplice legea.

Nu am alt element care să mă determine în acest moment să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Nu am, de la premier, de la Ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare”, a declarat Violeta Alexandru la România TV.

Ce reacţie a avut Marius Budăi, fost ministru al Muncii din partea PSD

Marius Budăi, fost ministru al Muncii în timpul guvernării social-democrate, nu este foarte încrezător în aceste promisiuni. “Placa asta am tot auzit-o”, spune fostul ministru, arătând că îşi doreşte ca liberalii, la unison, să spună clar că punctul de pensie va creşte de la 1 septembrie de la 1265 de lei la 1775 de lei. El a dat ca exemplu alocaţiile, mai precis faptul că preşedintele Iohannis a promulgat legea şi toată lumea se aştepta ca ele să fie mărite, însă premierul Orban a prorogat termenul de aplicare a legii, scrie romaniatv.net.

„Placa asta cu respectarea legii am tot auzit-o. Nimeni nu spune cu subiect şi predicat că de la 1 septembrie se va majora valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei la 1775 de lei. Când voi auzi aceste fraze, când vor vorbi toţi la unison, ministrul Muncii, ministrul Finanţelor, premierul, când vor spune toţi acelaşi lucru, îi voi crede.

Ați văzut cu alocaţiile. Preşedintele Iohannis a promulgat legea, premierul Orban a mutat termenul mai încolo, l-a prorogat. Cum putem să îi credem pe aceşti oameni?”