Lipsa unor măsuri concrete în această direcție poate duce la măsuri nedorite din partea investitorilor și aici trebuie spus că, în 2010, unele investiții majore au fost oprite, aceste stopări fiind cauzate de incertitudini și lipsă de predictibilitate, a mai spus oficialul CIS.

"Împreună cu colegii noștri din CIS am observat că există proiecte de peste 10 miliarde de euro care se întind până în 2015 și care pot fi sprijinite chiar de investitorii străini deja existenți în România", a mai precizat Mariana Gheorghe.
La lansarea din octombrie 2010 a programului propus de CIS, una din ținte era ajungerea la un PIB de 8.500 de euro pe cap de locuitor.
"Este o cifră ambițioasă care presupune investiții de 25 de miliarde de euro. Am constatat că investițiile în infrastructură și energie au cel mai mare impact asupra economiei. Pentru aceasta este nevoie de măsuri de stimulare a investițiilor", a spus Gheorghe.
"După ce în 2010 guvernul s-a concentrat pe consolidare fiscală, ceea ce este de apreciat, acum trebuie să ne concetrăm eforturile în vederea relansării creșterii economice", a mai precizat ea.
Consiliul Investitorilor Străini reuneşte 125 de membri care deţin 60% din investiţiile străine din România, ale căror afaceri au o pondere în PIB de 30%.