Mare atenție la ce și mai ales cum mâncați! O anumită  legumă poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroida și chiar atac de cord, susțin experții în nutriție.

Integrată în categoria super alimentelor grație conținutului ridicat de vitamine, proteine și fibre, kale este, potrivit lui Zoe Harcombe, cercetător în domeniul nutriției și obezității, bogată și în vitaminele A, C, K și zinc, cu multiple beneficii asupra sănătății.

Însă, în ciuda multitudinii de beneficii, varza furajeră nu este recomandată tuturor. Persoanele care se află sub tratament pentru subțierea sângelui ar trebui să evite varza creață, dar și alte legume bogate în vitamina K.

Nutriționistul Rob Hobson susține că aceasta provoacă și probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare, anunță Antena 3, citând presa externă.

Excesul de potasiu este foarte periculos

Chris Cashin, dietetician, a subliniat că varza creată poate fi greu tolerată de stomac dacă nu este gătită.

În plus, conținutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g, face ca această legumă să prezinte un grad de risc pentru pacienții cu afecțiuni ale inimii sau rinichilor.

Ci atât mai periculoasă este situația pentru persoanele care nu știu că suferă de astfel de afecțiuni.

Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular și nervos, însă în cantități prea mari poate deveni periculos pentru sănătate, putând cauza bătăi neregulate ale inimii și chiar oprirea acesteia, în special la pacienții cu afecțiuni renale, conchide Cashin.