”După o perioadă de doi-trei ani în care companiile și-au temperat investițiile și s-au concentrat mai degrabă asupra îmbunătățirii indicatorilor financiari, urmează un nou val de achiziții si fuziuni care vor dinamiza evoluția pieței. Inclusiv noi vrem să derulăm două-trei achiziții la nivel regional”, spune acesta.

În context, MedLife a demarat recent procesul de achiziționare a pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României. Acesta operează în mai multe orașe din Oltenia, având sediul administrativ în Craiova.

”Anul acesta este unul din cei mai importanți ani pentru dezvoltarea noastră, când estimăm că valoarea investițiilor va depăși 10 milioane de euro. Ne propunem o creștere accelerată, respectiv o cifră de afaceri de 100 milioane euro. Pentru a susține acest obiectiv, vom continua anul acesta proiectul de extindere început anul trecut, cu noi deschideri de unități proprii atât în țară, cât și în București”, mai spune Marcu.

Astfel, pe partea de spitale, MedLife vrea să dezvolte în următoarele luni, în București, o nouă secţie de cardiologie intervențională, dar și un spital multidisciplinar ce va oferi asistență medicală în regim de spitalizare de zi. De asemenea, tot ca parte a strategiei de dezvoltare, compania va deschide patru noi hyperclinici în București și în țară.

Te-ar putea interesa și: