Marcel Ciolacu a ținut să transmită un mesaj după întrevederea pe care a avut-o la Cotroceni, cu Regele Charles al III-lea. Șeful Camerei Deputaților a notat pe pagina sa de Facebook că, în cadrul discuţiei private, l-a asigurat pe monarhul britanic de dorinţa noastră de a ne conserva tradiţiile şi de a ne proteja diversitatea naturală şi culturală de care atât domnia sa, cât şi noi suntem atât de mândri.

”O prietenie inestimabilă care ne onorează şi ne inspiră! O prietenie pe care mereu o reafirmă, prin vizitele sale în România, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea! În cadrul discuţiei private, l-am asigurat pe monarhul britanic de dorinţa noastră de a ne conserva tradiţiile şi de a ne proteja diversitatea naturală şi culturală de care atât domnia sa, cât şi noi suntem atât de mândri”, a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ambiţia de a consolida şi dezvolta relaţiile cu Marea Britanie

Liderul PSD a subliniat că ”ambiţia noastră este de a consolida şi dezvolta relaţiile cu Marea Britanie cu care ne unesc atât de multe lucruri, deschizând astfel calea către extinderea Parteneriatului Strategic”.

”România are multe de oferit întregii lumi şi, cu ambasadori precum Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, putem cu atât mai mult să ne facem mai bine cunoscuţi prin bogăţiile care fac din ţara noastră un colţ deosebit al Europei”, a menționat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis, mesaj cheie către Regele Charles

Și Klaus Iohannis a avut azi o întrevedere cu Regele Marii Britanii, în cadrul vizitei pe care acesta o desfășoară în România. Șeful statului român a transmis că ”datorită interesului Majestăţii Sale, frumuseţea satelor şi a tradiţiilor a trecut graniţele”.

”Bine aţi revenit în România, ţara pentru care de-a lungul timpului aţi dezvoltat o afecţiune aparte! Ne onorează faptul că prima vizită în străinătate de la încoronarea Majestăţii Voastre are loc în ţara noastră.

Pentru români, acesta reprezintă un mesaj extrem de important, că legăturile cu aceste locuri rămân la fel de strânse şi după preluarea noilor responsabilităţi”, a declarat Klaus Iohannis în alocuțiunea comună.

Dorința de a proteja frumusețea naturală a peisajelor României

Preşedintele României a arătat că admirația Regelui Charles al III-lea pentru peisajele României a alimentat dorința de a proteja frumusețea lor naturală.

”Vă mulţumim că aţi fost şi sunteţi în continuare un mare prieten al României! Ne uităm cu speranţă spre viitor, convinşi că aceste legături vor deveni tot mai puternice şi că relaţiile dintre statele noastre se vor dezvolta în continuare”, a spus președintele la finalul alocuțiunii.