Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere alocarea unui buget de 2,5% din PIB, explicând că acesta este important pentru dotarea Armatei Române.

Mesaj important de ziua Armatei României

„Armata României, alături de Biserică, au fost întotdeauna în topul preferințelor românilor la capitolul încredere. Dar acest an ne-a demonstrat din plin cât de importantă este Armata, într-un moment în care nimeni nu mai credea că Europa mai poate cunoaște ororile unui război nelegitim și neprovocat.

Îi felicit pe militarii români pentru responsabilitatea, profesionalismul și implicarea de care dau dovadă în fiecare zi în asigurarea securității cetățenilor și țării noastre. Așa cum Armata ne protejează pe noi toți și statul român trebuie să își facă datoria”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Marcel Ciolacu cere alocarea unui buget de 2,5% din PIB pentru dotarea Armatei Române

El afirmă că alocarea unui buget de 2.5% din PIB este importantă pentru dotarea Armatei Române cu tehnică modernă, „dar este nevoie și ca militarii să aibă parte de respectul cuvenit din partea statului, așa cum se întâmplă în toate celelalte țări membre NATO”.

„De aceea, sunt convins că premierul Ciucă va încerca să facă toate eforturile pentru a scoate din PNRR prevederea introdusă de niște neaveniți prin care pensiile militare sunt considerate pensii speciale. Ca fiu de militar, voi fi întotdeauna de partea militarilor. Și sper ca toată lumea să își facă treaba pentru ca militarilor să li se facă dreptate. La mulți ani Armatei Române”, încheie Ciolacu.

Guvernul României va crește bugetul alocat Apărării în 2023, transmite și Iohannis

În 2023, Guvernul de la București va crește bugetul Apărării la 2,5% din PIB-ul României pentru a spori capacitatea armatei de a-şi îndeplini misiunile încredinţate. Klaus Iohannis a explicat că alocarea bugetară de doar 2% din PIB pentru Apărare, stabilită în urmă cu cinci ani, a facilitat creşterea investiţiilor, dotarea cu tehnică şi echipamente şi fondurile necesare pregătirii şi instruirii pentru o mai bună interoperabilitate cu statele aliate.

„Anul viitor vom face încă un pas înainte prin creşterea bugetului Apărării la 2,5% din PIB pentru a spori capacitatea Armatei de a-şi îndeplini misiunile încredinţate şi astfel să conferim României şi mai multă credibilitate în exercitarea rolului de pilon regional de securitate. Este vital să investim în propriile noastre forţe de apărare pentru că, din păcate, vedem că există încă state tributare unei mentalităţi depăşite, care folosesc forţa armată pentru a ameninţa suveranitatea unei ţări independente, sfidând întregul sistem internaţional bazat pe reguli.

Răspunsul nostru – al ţărilor NATO şi al partenerilor noştri – trebuie să fie unul decisiv şi hotărât, menit să contribuie la descurajarea acţiunilor oricărui potenţial adversar. Vă îndemn să fiţi parte activă a acestui proces de transformare şi modernizare a Armatei, să continuaţi să vă pregătiţi la cele mai înalte standarde, să vă perfecţionaţi şi să vă consolidaţi abilităţile în concordanţă cu standardele NATO, inclusiv prin valorificarea instruirii în comun cu camarazii aliaţi aflaţi în ţara noastră, pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi de apărare”, a precizat Klaus Iohannis.

„Vă mulţumesc pentru devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în tot ceea ce faceţi pentru apărarea ţării! Vă urez sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor care vă sunt încredinţate!”, a transmis Klaus Iohannis, președintele României, la finalul mesajului său.