Totodată, ministrul a atras atenția privind importanța programului, mai ales în „vremuri de epidemie”.

„Ne-am propus la nivelul Ministerului Fondurilor Europene ca negocierea cu Comisia Europeană să o finalizăm până la sfârşitului anului 2020 şi sper ca începând cu primul trimestru al anului 2021 Programul Operaţional de Sănătate să fie funcţional, pentru că este extrem de aşteptat de spitale şi de cei care îşi desfăşoară activitatea în spitale, dar nu numai, pentru că orientarea este de această dată spre pacienţi şi spre nevoile pacientului.

Acest program este extrem de important pentru România şi mai ales pentru capacitatea de răspuns a ţării noastre în vremuri de epidemie, care este foarte importantă şi din acest motiv trebuie să sprijinim serviciul public de sănătate”, a afirmat Boloş, la Digi 24.

Care este bugetul Programului

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat că bugetul alocat prin Programul Operaţional de Sănătate, de 4,5 miliarde de euro, este cel mai mare din istoria serviciului public de sănătate.

„Ca răspuns la această epidemie şi la această criză împotriva coronavirusului, discutăm despre Programul Operaţional de Sănătate, pentru care urmează ca Guvernul să adopte, de asemenea, o decizie importantă, valoarea bugetului alocat fiind cea mai mare din istoria serviciului public de sănătate, de 4,5 miliarde de euro. Sigur că e o sumă impresionantă şi eu sper ca pe seama acestui buget să putem sprijini problemele mari din sistemul de sănătate publică, fiind orientat cu precădere pentru sprijinul bolnavilor şi pentru a-i ajuta pe cei care apelează la serviciile publice de sănătate. Să nu uităm că, pe de o parte, în cadrul Programului Operaţional de Sănătate avem componenta de spitale regionale, iar, pe de altă parte, avem investiţiile în infrastructurile existente ale spitalelor, inclusiv dotările acestora cu echipamente medicale”, a adăugat Marcel Boloş.