Tribunalul Bucureşti a amânat, pentru marţi, pronunţarea unei decizii privind validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei obţinut de Clotilde Armand.

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află şi primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

Amânare de o zi

Luni, Tribunalul Bucureşti a analizat cele 125 de contestaţii, însă a amânat cu o zi pronunţarea unei decizii în acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

În context, trebuie precizat că, într-o postare pe pagina personală de Facebook, Clotilde Armand a anunțat încă din data de 4 octombrie că Biroul Municipiului Bucureşti a respins cu 11 la 4 voturi contestațiile PSD împotriva ei: ”de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a proclamat candidata alianței USR PLUS PNL.

Alegeri cu dosare penale

Totodată, Armand a subliniat faptul că ”manipularea” a luat sfârșit, ea fiind desemnată oficial primarul Sectorului 1.

”Astfel, în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile și nu se mai renumără voturile. Telenovela pesedistă a contestațiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Știu că le este greu să creadă asta dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook.

Alegerile din sectorul 1 al Capitalei au fost controversate. PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public.

În acest context, Poliția București și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat și fac cercetări în două dosare penale.