„Se aude că viitorul prefect al Capitalei va fi Traian Berbeceanu. Dacă este adevărat, ar fi o veste extraordinară pentru Bucureşti. Ani la rând această instituţie esenţială a fost condusă de incompetenţi”, a scris Clotilde Armand pe propria pagină de Facebook.

De asemenea, Berbeceanu a răspuns printr-un comentariu la postarea respectivă prin a scrie „Mulțumesc mult”.

Site-ul capital.ro a anunțat în exclusivitate că Traian Berbeceanu va fi prefect. Acesta este șef de cabinet al ministrului de Interne şi fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Ce spune Iohannis despre atitudinea prefectului Capitalei

Klaus Iohannis a transmis că atitudinea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, şi modul în care acesta a acţionat sunt inacceptabile, punctând că acest lucru nu trebuie să rămână fără urmări.

„Este de neînţeles că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Iohannis a fost întrebat ce înseamnă că atitudinea prefectului „nu trebuie să rămână fără urmări”. La acest lucru, președintele a spus că „asta rămâne de văzut în detaliu, dar lucrurile nu pot continua aşa”.

Orban spune că este realizată o evaluare periodică

Trebuie menționat că Ludovic Orban a afirmat luni că nu a urmărit ultimele declaraţii ale prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, despre rata infectărilor cu noul coronavirus, însă a precizat că Guvernul efectuează o evaluare periodică a activităţii fiecărui prefect.

„Prefectul trebuie să fie informat asupra evoluţiei tuturor activităţilor, tuturor instituţiilor care sunt implicate. Noi facem o evaluare periodică a activităţii prefecţilor şi luăm decizii în consecinţă”, a subliniat Ludovic Orban.