„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel.

Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal”, se arată în decizia tribunalului.

Potrivit datelor finale ale AEP, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, obţinând 42,81% din voturi (282.631).

Gabriela Firea, candidat din partea PSD, a întrunit 37,97% din preferinţele bucureştenilor, reprezentând 250.690 voturi.

Pe 3 octombrie, Gabriela Firea declara că alegerile locale din 27 septembrie au fost câştigate „prin fraudă, măsluire, viciere”, precizând că va merge „mai departe” în Justiţie.

Ulterior, ea anunţa că, după analiza finală a Biroului Electoral Central, va depune o plângere la Parchet pe tema „viciilor” de la alegerile din Bucureşti.

Gabriela Firea vizează o nouă funcție

Gabriela Firea a declarat vineri că merită locul pe care îl decid colegii săi din PSD, nu jurnaliștii, menţionând că a refuzat propunerea liderului PSD Bacău, Dragoş Benea, de a candida pe listele organizaţiei.

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat vineri, înaintea unei şedinţe cu conducerea partidului, că va deschide lista candidaţilor din Capitală pentru Senat, aşa cum a informat liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu.

„La alegerile din 27 septembrie, bucureştenii m-au votat într-un număr foarte mare. S-a vorbit patru ani despre faptul că aş fi un primar nelegitim pentru că am fost aleasă cu o prezenţă de 30 şi ceva la sută. Iată că avem un primar la fel de nelegitim ca şi mine, ales cu o mică diferenţă ca procent, tot cu 30 şi ceva la sută. (…) Este un scor bun pe care l-am obţinut pentru partid şi pentru mine, comparativ cu furturile masive care s-au făcut în toate secţiile de votare”, a susţinut Firea.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea