Ministerul Sanătății a anunța că Adriana Cotel a fost înlocuită în funcția de manager al Institutului Clinic Fundeni. Noul manager este medicul Anca Coliță.

„Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a dispus în data de 28 noiembrie 2019 revocarea din funcţie a doamnei Adriana Cotel, manager interimar al Institutului Clinic Fundeni şi înlocuirea acesteia cu conf. dr. Anca Coliţă. Adriana Cotel era numită în funcţia de manager interimar conform Legii 95/2006 până la revocarea unilaterală din funcţie, dar nu mai mult de şase luni”, informează Ministerul Sanătății, conform Agerpres.

Discuții despre demiterea Adrianei Cotel au fost încă de la instalarea Guvernului Ludovic Orban. Premierul a declarat că vor fi schimbate conducerile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Institutului Clinic Fundeni.

Anca Coliţă s-a născut la Botoșani, în anul 1968 și este medic oncopediatru. A fost şefa Secţiei de Pediatrie de la Institutul Fundeni și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

A urmat Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” (1989-1995), cu stagii de pregătire la Spitalul Hadassah (Israel), Spitalul Universitar Regensburg (Germania), Spitalul de pediatrie „Gianina Gaslini” (Italia). Este cadru universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, medic primar pediatrie, cu supraspecializare in oncologie si transplant medular.