Mama Luizei Melencu a fost invitată la festivitatea de început de an școlar. Aceasta a ținut să le vorbească elevilor despre Luiza și despre criminal.

„Mi-aș fi dorit să fiu aici în prima zi de școală alături de Luiza. Îmi este destul de greu, uitându-mă în stânga mea și în dreapta mea că Luiza nu mai este prezentă. Nu veți mai avea parte de zâmbetul ei pentru că un monstru cu chip de om a răpit-o și nu spune unde a dus-o. (…) Dragă Luiza suntem mereu cu gândul la tine și se ușa casei este mereu deschisă.

Suntem ferm convinși că Luiza nu este moartă și să sperăm că va veni iar ziua când va intra pe porțile liceului. Mi-e greu să cred că astăzi e prima zi, că e ultimul an, mi-e greu să cred că Luiza nu este. E o zi grea pentru noi.

Sper să se facă dreptate pentru aceste două cazuri pentru că până acum nu avem niciun răspuns și dreptate nu s-a făcut.”, a spus mama Luizei Melencu.

Diriginta Luizei a vorbit și ea despre Luiza. Fata era șefa clasei. Potrivit acesteia, Luiza era întotdeauna o sursă de bună dispoziție pentru colegii săi.

Luiza visa să urmeze niște cursuri de machiaj, dar și să ajungă la facultate.