Se anunță majorări salariale consistente în 2024

În cadrul unei ședințe cruciale, PNL a luat o decizie care privind majorările salariale din sistemul educațional, spun surse politice. Conform discuțiilor de la sediul partidului, salariile profesorilor vor fi majorate cu peste 50% până în august 2024.

Această creștere este rezultatul adăugării unei majorări de 20% la creșterea de 30% deja promisă și implementată anterior.

Această majorare salarială are și implicații bugetare semnificative. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a menționat recent că pentru aceste majorări salariale vor fi necesari aproximativ 4,6 miliarde de lei.

„Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat și îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale”, a precizat Boloș luni.

Pe lângă impactul bugetar, aceste creșteri vor aduce o schimbare semnificativă în calitatea educației din România, asigurând că profesorii sunt corect recompensați pentru contribuția lor.

Majorare record pentru bugetul din Educație

Aceste majorări salariale nu sunt singurele investiții planificate pentru educație. PNL a anunțat că va investi masiv în creșterea calității educației, inclusiv prin finanțarea burselor și asigurarea unei mese sănătoase pentru copiii în nevoie.

Din calculele liberalilor, majorarea pentru bugetul Educației va fi una record per ansamblu. PNL arată că va fi o creștere istorică de 57 la sută, susțin sursele citate.

De asemenea, bugetul pentru dezvoltare va crește cu aproximativ 60%, mai spun sursele politice. În plus, s-a convenit că Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului vor primi, de asemenea, fonduri importante pentru modernizarea României, conform deciziilor luate de PNL.

Votul pentru bugetul pe 2024 va fi dat pe 22 decembrie

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat, luni, că a discutat cu deputaţii liberali liniile mari ale bugetului de stat pe 2024, menţionând că sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor, investiţiile pe Programul ‘Anghel Saligny’ şi că vor fi zero creşteri de taxe şi impozite.

Amintim că, proiectele pentru bugetul de stat şi al asigurărilor sociale pe 2024 vor veni în Parlament în 18 decembrie, estimându-se ca votul final în forul legislativ să fie dat pe 22 decembrie, a precizat, luni, deputatul PNL Florin Roman, după întâlnirea ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, cu grupul parlamentar liberal de la Camera Deputaţilor.

„În urma consultărilor şi discuţiilor cu ministrul Finanţelor am concluzionat câteva componente liberale extrem de importante pentru care noi vom vota în unanimitate acest buget”, a spus Roman, vicelider al grupului PNL.