De pildă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
O altă investiţie importantă de anul acesta s-a derulat în Capitală, la Centrul de excelenţă din cadrul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu". Investiţia a constat în 15,2 milioane de euro, iar în următoarele două săptămâni se vor încheia lucrările exterioare iar apoi se va trece în interior, unde vor trebui executate lucrările de utilităţi interne, apă, partea electrică, comunicaţii, încălzire şi altele, pentru care a fost făcută licitaţie, dar care este contestată, ceea ce va întârzia lucrarea. După rezolvarea contestaţiei şi începerea lucrărilor, va mai dura probabil 8 – 10 luni execuţia propriu-zisă.
Tot în Capitală, Institutul Oncologic Bucureşti are de anul acesta o nouă secţie de pediatrie, cu 50 de paturi, care este prevăzută cu o "şcoală de spital", unde copiii internaţi mai mult timp îşi pot continua pregătirea pentru clasă. La investiţiile făcute aici au participat mai multe organizaţii, iar Ministerul Sănătăţii a contribuit cu 54 de milioane de lei, inclusiv în aparatură de radioterapie.
În spitalul orăşenesc Năsăud se vor strânge bani pentru dotarea cu aparatură de intervenţie de urgenţă cuajutorul un bal caritabil organizat de Rotary Club Năsăud. Spitalul orăşenesc a fost vizat de mai multe scandaluri în ultimii ani în legătură cu asistenţa medicală de urgenţă, ultimul dintre acestea având loc în luna ianuarie, când o fetiţă de patru ani din localitate a murit în urma unui şoc septic cauzat de un hematom inflamat, deşi părinţii o duseseră la medic pentru o simplă entorsă la picior.
Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina are de anul acesta o nouă parcare cu 110 locuri, în valoare de 1,4 milioane lei şi va începe lucrările la o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, care va costa şapte milioane lei.
Secţia Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU) a spitalului din Alba Iulia va intra, de săptămâna viitoare, în reabilitare, lucrările fiind estimate a dura patru luni, perioadă în care activitatea se va desfăşura pe un spaţiu mult restrâns.
 Valoarea estimată a proiectului a fost de 1,3 milioane de lei, alocate de Consiliul judeţean Alba, dar după licitaţie, lucrarea a fost adjudecată, de o firmă din Alba, la 975.000 de lei. Banii economisiţi astfel vor fi folosiţi, cel mai probabil, în extinderea altei secţii.
În Moineşti, aleșii județeni băcăuani s-au asociat cu municipiul Moinești pentru implementarea proiectului "Compartiment de recuperare medicală cardiovasculară din județul Bacău, în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Moinești", care va fi dotat cu echipamente și dispozitive medicale ale căror costuri se ridică la 1.3 milioane de lei.
Spitalele pot face şi lucrări de reabilitare termică pe bani europeni: în 2012. Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional 2007-2013 a avizat deschiderea apelului de proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor institutiilor publice, în prima etapă a cladirilor de spitale din ţară.

Între 2010 și 2012, Ministerul Sănătăţii a făcut renumita descentralizare, care a presupus schimbarea legislaţiei privind implicarea autorităţilor locale şi judeţene în finanţarea spitalelor, astfel încât să contribuie la reabilitarea spitalelor, la dotare şi plata personalului. Ministerul Sănătăţii a transferat atunci 370 de spitale publice din subordinea sa în subordinea autorităţilor publice locale.