"Din punct de vedere statistic, cifrele arată mai bine. Dacă la primele monitorizări din 2007-2008 se înregistrau frecvent peste 100 de greşeli pe post, iată că astăzi avem între 20 şi 30 de greşeli înregistrate într-o lună la nivelul unui post, cum spuneam, cu excepţia OTV", a afirmat Răsvan Popescu la conferinţă.

Potrivit acestuia, la emisiunile de ştiri şi de dezbateri din prime time ziariştii vorbesc mai corect. S-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de greşeli la televiziunile de ştiri Realitatea şi Antena 3 şi la canalele postului public. La TVR Cultural numărul greşelilor a scăzut chiar sub zece. Pe de altă parte, reporterii care transmit în direct fac multe greşeli, ceea ce afectează şi claritatea informaţiei, a adăugat preşedintele CNA. De asemenea, unii invitaţi din studio vorbesc neglijent, incorect şi sunt rareori corectaţi de moderator.

Potrivit monitorizării posturilor pe octombrie, cele mai multe greşeli în această lună s-au înregistrat la OTV (77), cele mai puţine la TVR Cultural (9).