A devenit celebru pentru numeroasele evadări.

A scăpat de 17 ori în opt ani de închisoare și a fost eliberat în 1956 datorită vizitei la închisoare pe care i-a făcut-o prințesa Charlotte de Monaco, care l-a instalat lângă castelul său din Marchais (Aisne). A devenit șoferul, fără permis, și prietenul ei.

René la Canne a fost însoțitorul prințesei Charlotte la nunta fiului său Rainier al III-lea de Monaco cu Grace Kelly, în 1956, ceea ce a provocat scandal.

Și-a înființat o librărie în Reims în 1957, apoi a lucrat la asociații care se ocupau reintegrarea foștilor prizonieri.

René la Canne și-a publicat autobiografia de mai multe ori, sub diferite titluri. În 1952 (Bitch of Life), în 1977 (Mă închin) și în 1988 (Nu poți ști).

3 septembrie 1949. La 22 iulie 1949, Réné Girier, cu ajutorul a trei complici, a atacat o camionetă poștală pe bulevardul Jourdan din Paris, care transporta 1.023.000 de franci.

După o vânătoare de peste o lună, care a atins apogeul în noaptea de vineri spre sâmbătă, 3 septembrie 1949, inspectorul principal Georges Morin și echipa sa i-a interogat pe René Girier și pe soția sa Marinette într-un hotel din Montfermeil.

În timpul operațiunii poliției, toți membrii bandei au fost arestați: Auguste Vasseur (șoferul lui René Girier), Arsène Godard (alias Dédé de Deauville, presupus complice în jaful de 100 de milioane de franci din magazinul de bijuterii Van Cleef și Arpels din Deauville), Jean-Gaston Debussigne, José Arellano și soția sa Rosa Cruel.

Nerăbdător să fie considerat un nou Arsène Lupin, el declară în momentul anchetei: „Sunt milionar, dar nu am bani!”, la el fiind găsite o oglindă de buzunar, un pieptene și suma de șaptezeci și unu de franci.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric