Atunci a învățat că timpul lui are valoare, o lecție pe care a uitat-o ​​când a intrat în lumea adulților – dar care s-a dovedit a fi extrem de valoroasă., scrie businessinsider.com

Mi-am câștigat primi bani din spălatul vaselor. Când ai 15 ani și nu primești bani de la părinți pentru a cumpăra diverse lucruri, atunci trebuie să lucrezi. 

Așa că am spălat Așa vasele în bucătăria unui mic restaurant italian de familie și acolo am învățat o mică lecție de viață.
Munca nu este altceva decât timpul de tranzacționare pentru bani. Un mijloc de schimb.

 Am descoperit repede că timpul unui adolescent nu merită atât de mult, o sumă de 4,25 dolari pe oră.

Nu după mult timp de când am început să lucrez, am vrut acest album Blind Melon. S-ar putea să vă amintiți cântecul lor „No rain”.

Într-o sâmbătă după-amiază, rătăcind coridoarele din departamentul de electronică de la Kmart, l-am văzut la vânzare. Prețul a fost de 16,98 USD.

Fără nici un motiv am făcut un calcul și mi-am dat seama că albumul nu m-a costat cu adevărat $ 17 dolari.

Nu, m-a costat patru ore de stat în picioare și de spălat vase și atunci m-am întrebat: ” Merită acest CD  patru ore din timpul meu?”

În acest caz a meritat, dar mai important îți dai seama că banii ascunși în portofel nu sunt deloc bani, de fapt este timpul deghizat în bani.

De fapt, Benjamin Franklin a spus:,,Timpul înseamnă bani”. Dar în viața noastră haotică de zi cu zi este ușor să uităm acest lucru. 

Așa că atunci când cheltui bani, ceea ce faci de fapt, este să îți ,,cheltuiești” timpul. Ceea ce înseamnă că dacă îți pierzi banii, îți pierzi timplul. 

 

Oricum, de-a lungul adolescenței, am avut mai multe de locuri de muncă și de cele mai multe ori mi-am salvat câștigurile. Timpul meu era prea prețios. Apoi am plecat la facultate, am început o carieră și am uitat ce am învățat.

Am auzit asta în Texas, „pălărie mare, nici vită”? Ceea ce înseamnă, că poți să arăți bogat, dar să fii sărac?

Este greu de crezut că oamenii care fac o mulțime de bani sunt săraci, 
dar atunci preparatorul tău de taxe îți spune că vede o mulțime de familii făcând 300.000 dolari și trăind de la un salariul la altul. 

Thomas Stanley prezintă acești oameni în „The Millionaire Next Door”. Tipul de medic și avocat care conduc mașini de lux, trăiesc în cartiere exclusive și își fac vacanțele în locuri exotice. Arată bogati, dar este o iluzie. 

Familiile care fac 100.000 de dolari, cheltuiesc 40.000 de dolari și au 1 milion de dolari în bancă, și care sunt bogați.

Nu este cea mai gravă ironie, cea mai simplă modalitate de a se îmbogăți și de a avea mulți bani pe care să îi cheltuiți este să nu cheltuiți o mulțime de bani?

Dar doar pentru că e simplu să te îmbogățești nu înseamnă că e ușor. Cheltuiți mai puțin decât câștigați și investiți diferența. E simplu. Ceea ce face îmbogățirea atât de dificilă este că să cheltui mai puțin decât câștigi trebuie să devină o  disciplină.

Contul mediu de retragere este în valoare de 25.000 de dolari, deci problema nu este că oamenii plătesc mai mulți bani, crezând că vor economisi mai mult. Dați oamenilor mai mulți bani pentru a cheltui și ei vor cheltui mai mulți bani.

Crezând că dobândirea mai multor bunuri materiale și satisfacerea tuturor dorințelor tale superficiale, este cheia fericirii.

Mi-au trebuit ani să-mi reamintesc ceea ce știam ca adolescent: lucrurile pe care le cumperi cu bani, cu care te înconjori, nu sunt lucruri deloc. Este timpul tău.
Cercetările arată că să deții controlul asupra timpului care te face mai fericit. Nu bani și lucruri.

Deci majoritatea oamenilor au o alegere: poți să tranzacționezi timp pentru bani și bani pentru lucruri, sau poți să tranzacționezi timp pentru bani și apoi să folosești acești bani ca un instrument pentru a-ți cumpăra timpul înapoi. De aceea economisești și investești.