Ludovic Orban a postat, pe pagina sa de Facebook, un comunicat pe care îl reproducem integral în rândurile de mai jos.

COMUNICAT

"Mai avem puţin şi vom avea un capitalism original: capitalismul fără capital românesc. Prigoana statului împotriva oamenilor de afaceri români trebuie să înceteze.

Nu sunt împotriva capitalului străin. Avem nevoie de investiţii străine că de aer pentru dezvoltare. Dar ceea ce fac statul român, Guvernul, ANAF, DNA, DIICOT este profund nociv pentru România.

În construcţii, petrochimie, comerţ, asigurări, utilităţi, consultanţă, practic în aproape domeniile, capitalul românesc a fost pus între paranteze, fiind aproape pe cale de dispariţie.

Discriminările între capitalul autohton şi cel străin sunt prezente la tot pasul. Românii nu au acces la capital, nu au acces la ajutoare de stat, sunt "ciuca controalelor", sunt clienţi constanţi ai diferitelor parchete, sunt victime ale unor reglări de conturi sunt împinse în insolvenţă de cel mai mare ţepar al zilelor noastre, adică statul, care nu îşi onorează obligaţiile contractuale.

Aştept şi tot aştept ziua în care să văd un şef de stat sau un premier român care atunci când face o vizită oficială să plece însoţit şi de oameni de afaceri români care au interese în ţară respectivă".