După ce sindicatul polițiștilor Europol l-au acuzat pe comisarul Christian Ciocan că a încălcat Codul Rutier de șapte ori și și-a intimidat colegii pentru a scăpa de amendă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut un raport în acest sens.

Ministrul a precizat că așteaptă să vadă exact ce s-a întâmplat, până să ia o decizie, subliniind că nu exclude nicio măsură. Lucian Bode a mai spus că atitudinile pe care le-a avut comisarul nu sunt normale.

”Aștept să văd exact ce s-a întâmplat acolo și nu exclud nici o măsură. De altfel, el este împuternicit pe funcția respectivă și nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea, dacă aceste chestiuni se confirmă. Indiferent că ești director în MAI sau ești agent de poliție, astfel de atitudini nu sunt normale, pentru că nu ești polițist doar în cele opt sau 10 ore cât te afli la muncă, ești polițist 24 din 24 și atitudinea ta trebuie să fie una care să impună respect.”, a spus Lucian Bode.

Christian Ciocan, amendat cu 6.000 de lei

Sindicatul polițiștilor Europol spun că acesta a pătruns pe o stradă marcată cu indicatorul ”Accesul interzis”. Ulterior, la solicitarea agenților, acesta a refuzat că se legitimeze.

Agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Christian Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, nu era asigurat și avea lipsă una din plăcuțele de înmatriculare. Comisarul nu avea actele mașinii asupra sa și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

Pentru cele șapte fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile, notează știrileprotv.ro.

Decizia poliţiei

Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI.

În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se anunţă în comunicatul autorităţilor.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea