Salariile polițiștilor vor crește de la 1 iunie 2023

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat personal că salariile polițiștilor vor crește de la 1 iunie 2023.

„Sindicatele din poliție au solicitat în primul rând aplicarea integrală a Legii 153, lucru care se va întâmpla în prima etapă aplicând legea începând cu 1 iunie pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri care sunt cuprinse în Legea 153”, a spus, miercuri, Lucian Bode, potrivit Digi24.

Lucian Bode ne-a lansat invitația de a intra la discuții în minister de la ora 13.00, unde a invitat și reprezentanții FSNPPC. Din preambulul prezentării, ministrul Bode a precizat că oferta pe care o pune pe masă este agreată de primul ministru și de coaliție.

Este vorba despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017. Noile creșteri salariale se vor face simțite la salariul pe luna august și vor însuma, în medie, 374 de lei”, a transmis, miercuri, Europol – Sindicatul Polițiștilor Europeni.

Indemnizațiile și sporurile se vor acorda în întregime

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și reprezentanții sindicatelor din cadrul structurilor MAI au avut o întâlnire de lucru, discuțiile fiind axate pe componenta salarială și modificarea legii pensiilor militare.

În ceea ce privește indemnizațiile, sporurile și alte drepturi care alcătuiesc veniturile salariale ale personalului militar și poliției din cadrul MAI, s-a convenit că acordarea acestora în întregime. De asemenea, legat de legea pensiilor militare, care este în dezbatere în Parlament, MAI va susține toate amendamentele.

„Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar și polițiștilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an.

În privința legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanții sindicatelor prezenți la întâlnire de faptul că va susține toate amendamentele formulate și asumate de instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă disponibilitatea la dialog cu reprezentanții sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a găsi soluții care să poată fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în sistem, de la cele legate de salarizare până la cele de ordin logistic sau de condiții de muncă”, se arată într-un comunicat de presă emis de instituția respectivă.