Lovitură uriașă pentru un miliardar român! Este vorba despre miliardarul Ioan Niculae. Acesta a revenit vineri în țară cu o cursă de Italia. Acesta a fost preluat de către autorități pe aeroportul Henri Coandă.

Amintim că Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, joi, la 5 ani de închisoare cu executare pentru corupție în dosarul Interagro. Prejudiciul în acest dosar este de 11 milioane de lei. La momentul pronunțării sentinței, miliardarul se afla în Italia.

Lovitură uriașă pentru un miliardar român! De ce se afla în Italia

Acesta a mers în Italia pentru a se trata de coronavirus la o clinică din Milano. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Ioan Niculae a declarat că se va întoarce în țară vineri și că se va preda.

”Sunt în Italia! Până acum câteva ore eram internat la o clinică, trebuia să ies, probabil, duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea și încerc să mă pregătesc să vin în țară. Mâine (vineri, n.r.) sunt în țară!

Nu am găsit niciun avion din zona Milano, va trebuie să mă deplasez, probabil, cât mai departe de Milano ca să pot găsi un avion.

Nici nu credeam că se va da o sentință astăzi (joi, n.r.), având în vedere votul de ieri al CCR-ului, pe o lege de care și eu ar fi trebuit să beneficiez, ca oricare din România”, a declarat Ioan Niculae, la Antena 3.

Legea la care se referă milardarul este cea care permite anumitor persoane care au săvârșit infracțiunea de evaziune fiscală să nu mai fie pedepsiți cu închisoarea ci să achite prejudiciul.

Ce i-a mai interzis instanta

Precizăm că magistrații i-au interzis miliardarului dreptul de a fi acționar, asociat sau adminsitrator al unei societăți comerciale timp de 3 ani după executarea pedepsei principale. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Inițial, miliardarul a fost condamnat în noiembrie 2018 la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă procurorii anticorupție au făcut apel, iar Instanța a decis joi să îi majoreze pedeapsa cu executare.

În acest timp, Ioan Niculae a trecut 90% din acțiunile Interagro pe numele soției sale, la fel și domeniul de la Zimnicea, arată Antena 3.

Sursă foto: Dreamstime