Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul alegerilor din cadrul organizaţiei judeţene PNL Bacău, că PNL nu trebuie să îşi uite trecutul. Totodată, el a mai subliniat faptul că PNL-ul terbuie să fie un partid cu tradiții care să sprijine toate valorile românilor, precum familia sau Biserica.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că imaginea României trebuie promovată în fața oricăui partener la nivel european, dar și internațional, același lucru fiind valabil și în cadrul intereselor țării.

„Trebuie să fim PNL, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii, a personalităţii a poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de Biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, Biserica, satul românesc, comunitatea.

Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să îşi uite trecutul, noi trebuie să fim partidul care să se bată aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace, riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi la nivel internaţional. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformă într-adevăr România într-un partener respectat, într-un partener apreciat”, a explicat Orban.

Partenerii de guvernare ”parcă nu s-au născut în România”

În timpul declarațiilor făcute, Ludovic Orban a lansat și un atac dur la adresa partenerilor din coaliție. Mai exact, el a afirmat că liberalii au parteneri de guvernare care parcă nu s-au născut în România în contextul în care nu au fost prezenți nici la Ziua Drapelului Național și nici la celebrarea altor momente esențiale pentru națiunea română.

El a mai adăugat că liberalii sunt ”altfel”, născuți din ”fibra poporului român”.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române ca să nu spun că i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea.

Noi suntem altfel. Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, partid care ţine de cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român indiferent unde este el, că este în România sau trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a transmis Ludovic Orban.