Este vorba despre Mugur Mihăescu, fost membru în grupul de umor “Vacanța Mare”, care este proprietarul a trei pub-uri din Centrul Vechi din București.

Actorul susține că în urma discuțiilor cu mai mulți colegi, se preconizează o scădere și mai mare a afacerilor în următoarea perioadă.

„Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni”, a declarat actorul pentru profit.ro.

Falimente pe bandă rulantă

Totodată, Mugur Mihăescu este pesimist și preconizează falimente pe bandă rulantă.

De asemenea, artistul susține că mulți angajați vor rămâne pe drumuri, fără un sprijin puternic din partea Guvernului.

„Mai întâi vor falimenta cele mici, dar nici celelalte nu vor putea rezista prea mult. În acest context, fără un sprijin puternic din partea Guvernului, majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri. Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român. De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator. După ce că trăiesc cu spaima acestei molime, vor fi puși și în fața altei probleme la fel de grave, aceea de a nu-și mai putea întreține familia”, a adăugat Mugur Mihăescu.

Mugur Mihăescu alături de cunoscutul actor, Radu Pietreanu au jucat în cunoscutul serial de comedie „Vacanța Mare”, de la Pro Tv, interpretând rolurile Leana și Costel.