Lovitura supremă pentru cei care stau la bloc! Anunțul crunt a venit chiar acum (DOCUMENT)

Mai precis, compania de termoficare din București a ajuns într-un punct critic. Aceasta se află la un pas de executare silită, din cauza unor datorii de peste jumătate de miliard de lei.

În acest context, Termoenergetica a avertizat într-o scrisoare trimisă Primăriei și Consiliului General că se poate ajunge la insolvență, iar asta pune în pericol furnizarea energiei termice în București, chiar în sezonul rece, conform informațiilor transmise de digi24.ro

„Dorim să atragem atenţia asupra necesităţii de a se interveni la nivel guvernamental, în contextul în care PMB nu dispune de resursele financiare pentru a susține funcționarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică a Bucureștiului pentru sezonul de iarnă 2022 – 2023, pentru a evita consecințele negative ale imposibilităţii de a asigura agentul termic pe durata acestei ierni”, avertizează Termoenergetica, potrivit sursei menționate.

În documentul respectiv, Termoenergetica menţionează imposibilitatea de a-și achita datoriile, care se apropie de 800 de milioane de lei, și informează Primăria și Consiliul despre trei titluri executorii obținute de ELCEN pentru o sumă de peste 500 de milioane de lei.

Sezonul rece care se apropie cu pași repezi reprezintă un nou stres pentru bucureșteni

Amintim că sezonul rece care se apropie cu pași repezi reprezintă un nou stres pentru bucureșteni, care nu știu cât vor scoate din buzunar pentru gigacalorie. Aceștia se confruntă cu o situație dificilă în contextul în care Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu și-a dat avizul pentru noile costuri.

Compania Termoenergetica a trimis ieri documentatia pentru majorarea prețului de transport și distribuție a energiei termice, astfel încât Consiliul General să aprobe prețul global al gigacaloriei.

Totuși, primarul general al Capitalei a venit în trecut cu asigurări și a spus că bucureștenii vor plăti în această iarnă același preț pentru gigacalorie de circa 350 de lei. În schimb, subvenția achitată de primărie va crește de la 550 la 800 de lei pe gigacalorie, a spus Nicușor Dan.

„Sunt două preţuri ale gigacaloriei. Unul este preţul total, care înseamnă producţie, transport, distribuţie. Acest preţ, în acest moment, este stabilit de ANRE până la 31 octombrie şi începând de la 1 noiembrie o să fie anunţat de ANRE cu câteva zile înainte, deci, la sfârşit de octombrie, o să avem preţul total iarna asta până la sfârşit de martie.

În momentul ăsta, octombrie, din 860 de lei gigacaloria, bucureştenii plătesc 350, Primăria 510, preţul total, cei 860 acum, o să fie stabilit de ANRE. Bucureştenii să nu se aştepte la creşteri în ceea ce priveşte partea pe care o plătesc ei (…). Dacă va apărea o diferenţă, o va suporta Primăria”, a spus în trecut Nicușor Dan.