Surse din PSD au declarat pentru stiripesurse.ro că niciun parlamentar nu a cerut Camerei Deputaților să meargă să-l viziteze pe Liviu Dragnea la Rahova, în calitate oficială.

Pentru a vizita un deținut în calitate oficială, parlamentarii trebuie să depună la conducerea Camerei Deputaților o solicitare în acest caz, solicitare care trece și pe la Comisia Juridică.

Din păcate, după aproape șase luni petrecute la Penitenciarul Rahova, niciun deputat nu a făcut o asemenea cerere pentru fostul lider al PSD, au declarat sursele citate.

Totuși, Liviu Dragnea nu este complet abandonat. Fostul lider al PSD are dreptul la o oră de convorbiri telefonice pe zi, pe care le folosește pentru a ține legătura cu cei din partid.

Condamnarea lui Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dosarul ”Protecția Copilului Teleorman” viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate. Femeile lucrau la sediul organizației PSD Teleorman, dar erau plătite de DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. ”În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.