Liviu Dragnea are toate motivele să răsufle ușurat. Compania Tel Drum, despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de către el, câștigă constant contracte din bani publici în județul Teleorman.

Informațiile au fost furnizate de jurnaliștii de la LiberinTeleorman.ro , care au pornit o anchetă în acest sens.

Potrivit sursei citate, în luna noiembrie, Tel Drum a încheiat un contract de 46 milioane lei cu Consiliul Județean Teleorman. Peste puțin timp, mai exact pe 6 decembrie, firma aflată în insolvență a bătut palma cu aceeași instituție publică pentru modernizarea unui drum județean. Suma nu este deloc de trecut cu vederea.

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, valoarea contractului se ridică la 13.586.743 lei. Cu alte cuvinte, Tel Drum încasează și pe luna decembrie încă 13 milioane de lei pentru o lucrare publică.

Cum a câștigat Tel Drum

Jurnaliștii au dezvăluit că și în acest caz s-a mers pe varianta procedurii simplificate, iar ofertele au fost depuse online. La finalul acesteia s-a stabilit că numai Tel Drum poate moderniza în condiții bune Drumul Județean 612 Călinești-Antonești.

Trebuie spus că Tel Drum este beneficiarul în Teleorman al contractului multianual de întreținere a drumurilor județene pe timp de iarnă.

„E drept că vreun raport de activitate n-a văzut nimeni și nici despre cantitățile de materiale folosite nu primim răspunsuri, dar începem să credem pe cuvânt autoritățile când spun că singura firmă care merită încredere e firma lui Dragnea. Pardon, a lui Pitiș, pe care Dragnea nu l-a văzut în viața lui”, a notat sursa citată.