Decizia Guvernului Orban de a închide piețele, dar a lăsa deschise supermarketurile, a stârnit critici inclusiv la cel mai înalt nivel ale PNL.

Astfel, prim-vicepreședintele partidului, europarlamentarul Rareș Bogdan, recunoaște că are probleme în a înțelege logica acestei decizii.

”Trebuie reanalizată această situație”

”Și eu încerc să înțeleg cum au recomandat specialiștii să închidem complet piețele închise, dar să păstrăm Mega Image, Metro sau Carrefour, mi-e greu să înțeleg, recunosc, acest lucru. Trebuie reanalizată situația.

Trebuie să găsim o formulă ca acești oameni, producători români, să își vândă produsele. Nu mai bine facem reguli pentru oamenii care intră în piață să respecte regulile, să poarte mască?”, a declarat luni Rareș Bogdan la Antena3.

În plus, el a declarat că nu înțelege de ce trebuie să fie închise parcurile la ora 23:00.

”Trebuie reanalizată această situație”, a mai transmis Rareș Bogdan, conform sursei citate.

”Au încercat să ducă situaţia într-o altă parte”

În context, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că ”nu a existat partid politic să sprijine mai mult decât PNL producătorii noştri”.

Alexandru respinge acuzațiile conform cărora liberalii ar urmări de fapt o avantajare o supermarketurilor operate de companii străine în România, în dauna producătorilor locali.

”Sub o formă sau alta pieţele sunt organizate. Vorbim de pieţele în aer liber. Aici a lucrat fabrica de troll, care au încercat să ducă situaţia într-o altă parte.

”Ocupă un loc special pentru noi”

Sunt permise pieţele în perioada weekendului, în zone amenajate. Marfa nu se va arunca. Există spaţii pentru desfacerea mărfii producătorilor noştri.

Nu a existat partid politic să sprijine mai mult decât PNL producătorii noştri. Nu se pune problema să aruce marfa, primarii sunt implicaţi şi au amenajat deja pieţele. E dreptul oamenilor să îşi exprime punctul de vedere.

Producătorii autohtoni ocupă un loc special pentru noi. Preocuparea noastră e să asigurăm că producătorii noştri au piaţă de desfacere.”, a spus Violeta Alexandru, la B1.