Grupul puciștilor din PSD a votat marți în Camera Deputaților împotriva propunerii ca votul de azi la moțiunea simplă împotriva ministrului Tudorel Toader să fie unul secret, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Propunerea de vot secret a fost făcută de grupul PMP și a fost respinsă la vot marți în urma unei discuții care ar fi avut loc între puciști și opoziție.

”Liviu Dragnea ar fi fost de acord cu votul secret, cu bile, pentru că în acest fel nu s-ar fi văzut că deputații loiali lui ar fi votat pentru moțiune și, implicit, pentru șubrezirea poziției lui Tudorel Toader, pe care el îl vrea înlocuit”, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Ca urmare a deciziei de marți a plenului, moțiunea va fi votată azi la vedere, astfel încât se va vedea clar dacă PSD-iștii vor vota moțiunea Opoziției împotriva ministrului Justiției. De altfel, Liviu Dragnea a dat marți seară semnalul că susținerea sa pentru Tudorel Toader este minimă, spunând că deputații PSD ”vor vota potrivit propriei conștiințe” și că ”eu nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”.