Fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș, s-a prezentat marți în fața procurorilor din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție – SIIJ,  pentru a da declarații în speța plângerii penale pe care a formulat-o împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Pantiș a depus la începutul anului o plângere penală prin care Kovesi este acuzată că a amenințat și intimidat prin declarații publice judecătorii care urmau să pronunțe sentința împotriva lui Dan Voiculescu.

Conform stiripesurse.ro, una din declarațiile Laurei Codruța Kovesi care se regăsesc în plângerea depusă de Sorin Pantiș împotriva sa este: ”Noi analizăm de la caz la caz unde există o tergiversare intenționată sau unde o tergiversare poate avea la bază o abatere disciplinară. Pot doar să vă spun că o să ne uităm cu atenție ce se întâmplă în acest dosar ca și de altfel în toate dosarele în care există pericolul să intervină prescripția”.

În audierea de azi, Sorin Pantiș a declarat în fața SIIJ: ”Cine era acest NOI? Pe ce criterii stabileau ei? Judecătorii se puteau apăra de acest NOI? Câți judecători au mai fost analizați la fel?”.

”Pretextul acestor declarații era un pericol inventat de Kovesi, şi anume cel al prescrierii faptelor din Dosarul ICA. ”Pericolul” semnalat de Kovesi este o minciună sfruntată. Niciun specialist în drept, niciodată, nu a confirmat iminenţa prescrierii faptelor din dosarul ICA în 2014”, mai spune Sorin Pantiș în plângerea depusă la Parchet.

Mesajele transmise de Kovesi nu ar fi avut, de fapt, nicio legătură cu prescripţia, acuză Pantiș. Rolul lor ar fi fost să traseze judecătorilor sarcinile pe care le aveau de îndeplinit în Dosarul ICA şi să le arate ce urmează să li se întâmple în caz că nu se conformează.