Senatorul Laszlo Attila a anunțat, miercuri seara, că Guvernul Ludovic Orban nu va trece la votul de luni, 4 noiembrie.

”Nu va trece. Nu va fi cvorum. Votul va fi amânat până după alegerile prezidențiale.”, a precizat senatorul Laszlo Attila, la România TV.

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a declarat miercuri că are asigurate peste 233 de voturi pentru învestirea Guvernului, dar că negocierile vor fi continuate până luni pentru a convinge cât mai mulţi parlamentari să voteze noul executiv şi pentru a preveni „eventuale absenţe sau dezertări”.

„Cu siguranţă vom avea discuţii până luni, la ora 14,00, şi în timpul votului. Vom avea discuţii în primul rând cu partenerii noştri. (…) Vom continua discuţiile cu toţi ceilalţi parlamentari care nu au susţinut în comisii sau în activitate Guvernul, pentru a-i convinge că România are nevoie de un guvern competent, legitim, care să restabilească echilibrul şi să refacă capacitatea administrativă a guvernului şi a tuturor instituţiilor guvernamentale. (…) În momentul de faţă, nu ne lipsesc voturi. Sper să obţinem cât mai multe voturi până luni. (…) Eu am încredere că vom avea majoritate luni în plen. Avem peste 233 de voturi. Vrem să convingem în continuare ca să prevenim eventuale absenţe sau dezertări, cum am mai avut în alte situaţii”, a spus Orban la Parlament.

Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a dezlănțuit miercuri, la Parlament, în fața reprezentanților presei, după ce Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în guvernul liberal desemnat, a fost respins în comisiile parlamentare.

”Nu accept evaluarea pe care o face PSD- ul unui ministru propus de mine. A fost un vot politic și totul arată că a fost un scenariu prestabilit. Nu accept ca Olguța Vasilescu și Stănescu -Mitralieră să evalueze capacitatea unui ministru din echipa mea de a face reformele pe care le-am prezentat”, a declarat Ludovic Orban.