Presa din Germania scrie că mai multe femei au raportat o mărire a sânilor după ce s-au vaccinat. Acest lucru a fost dezbătut în „Faktenfuchs” de pe Bayerische Rundfunk (BR).

Mai exact, pe lângă durerile de cap, frisoane, dar și febră sau durere la locul de administare al vaccinului, noul efect pare să afecteze doar femeile, care susțin că sutienele nu le mai încap unele fiind chiar și cu două numere mai mari.

În seria sa informativă „ Faktenfuchs”, Bayerische Rundfunk (BR) s-a ocupat de această chestiune, dacă vaccinarea permite într-adevăr creșterea bustului.

Sursa citată prezintă mai mulet postări de pe rețelele de socializare în care femeile vorbesc despre noul efect al vaccinului. Spre exemplu, o utilizatoare TikTok a publicat un videoclip cu decolteul ei cu comentariul „Jur pe Dumnezeu că sunt cu aproape 2 numere mai mari”.

Ce spun experții sanitari

Pe de altă parte, Marion Kiechle, directorul clinicii ginecologice Universitätsklinikum Rechts der Isar, susține că nu a mai văzut așa ceva, iar în opinia ei ce se întâmplă nu are o justificare medicală.

„Nu am văzut niciodată o mărire a sânilor și niciuna dintre pacientele noastre nu a raportat-o ​​vreodată. În opinia mea, nu există nicio justificare medicală pentru o umflare sau chiar mărirea sânilor din cauza unei vaccinări”, a spus aceasta.

Aceași informație este susținută și de Ulrike Protzer, director la Institutul de virusologie de la Universitatea Tehnică din München. „Nu am fost niciodată informați despre acest lucru, nu cunosc date obiective despre acest lucru și nu există intrări în bazele de date privind aceste efecte secundare “, a declarat el.

Medicului Thorsten Koch de la Brustzentrum Klinikum Nürnberg nu exclude însă un astfel de efect. El declară că, teoretic, mărirea bustului poate fi mai mare după vaccin.

Mai exact, este vorba despre o mărire reactivă a ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici se umflă ca urmare a reacției imune, care poate perturba scurgerea lichidului limfatic, potrivit lui Koch, citat de BR. Astfel, acest lucru poate duce la retenție temporară de apă și, de asemenea, la un sân mărit temporar, a spus acesta.