Purtătorul de cuvânt al Trump Organization susține că inculparea directorului financiar al holdingului nu este în niciun caz justiție, ci mai degrabă politică.

”Aceasta nu este justiţie, este politică”, scrie purtătorul de cuvânt al Trump Organization într-un comunicat transmis de unele mass-media americane, scrie AFP.

Totodată, acesta a mai adăugat că toate urmăririle penale lansate sunt legate de o serie de avantaje.

”Procurorul din Manhattan lansează urmăriri penale legate de avantaje acordate unui angajat pe care nici Fiscul şi niciun alt procuror nu s-ar gândi să le lanseze”, adaugă acesta, făcând referire la procurorul Cyrus Vance, care este un democrat, un motiv în plus pentru ca apropiaţii fostului preşedinte republican să-i pună la îndoială imparţialitatea.

Cum ar putea fi afectat Donald Trump 

De menționat este faptul că, actul de acuzare încă nu a fost publicat, dar potrivit presei Weisselberg va fi inculpat pentru delicte fiscale legate de avantaje în natură primite în exercitarea funcţiei de director financiar şi pe care nu le-a declarat Fiscului.

Mai exact,este vorba despre apartamente închiriate gratuit, suportarea taxelor şcolare ale fiului său, maşini de lux etc.

Amintim faptul că, Allen Weisselberg, în vârstă de 73 de ani şi un fidel al lui Donald Trump, fiint totodată omul de bază al fostului lider american. Acesta a fost și motivul pentru care el s-a prezentat el însuşi joi dimineaţă la biroul procurorului din Manhattan pentru a fi inculpat.

Deocamdată însă, procesul declanșat nu pare să-l ameninţe pe fostul preşedinte, dar aceasta depinde de mărturiile pe care anchetatorii le-ar putea obţine de la Weisselberg, mai precizează sursa citată.

Deși a pierdut alegerile prezidențialeîn faţa democratului Joe Biden, Donald Trump nu încă neagă posibilitatea de a candida din nou în 2024. Totodată, fostul lider american a calificat acuzarea celui care s-a ocupat de afacerea sa drept ‘continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile’.