Avocatul Poporului, împotriva vaccinării obligatorii

Renate Weber este împotiva vaccinării anti-COVID-19 obligatorie, susținând că diverse restricții implementate încalcă drepturile omului. Aceasta afirmă că nu înțelege cum anumiți cetățeni sau autoritățile publice pot promova un ser injectabil despre care nu se cunosc multe informații medicale.

„Nu prea văd cale de întoarcere la drepturile omului, așa cum le știam. Câtă vreme state democratice vor să impună, în ropotele de aplauze ale majorității, obligativitatea unui vaccin ca modalitate de combatere a unei pandemii despre care tot nu se știe mare lucru, cum nu se știe nici despre vaccin, este evident că drepturile colective vor avea întâietate asupra celor individuale”, a scris Avocatul Poprului.

Restricțile anti-COVID-19 au răsturnat drepturile omului

Renate Weber susține că epidemia provocată de coronavirus este prima perioadă în care drepturile civile și politice ale indivizilor au fost restrânse invocându-se protecția colectivităților de o manieră care afectează însăși esența drepturilor, aneantizându-le.

„Marea schimbare e a țărilor denumite generic occidentale sau democrații funcționale. Mă refer la întreaga Europă, la Statele Unite, la Canada, Australia, Noua Zeelandă. Pentru prima dată, după cel de-al Doilea Război Mondial, când drepturile civile și politice ale indivizilor au fost restrânse invocându-se protecția colectivităților de o manieră care afectează însăși esența drepturilor, aneantizându-le.”, a spus aceasta.

Oamenii au renunțat prea ușor la drepturile lor

Renate Weber atenționează cetățenii că marea problemă actuală nu sunt restricțiile anti-COVID-19 propuse de guvernanți, ci ușurința cu care oamenii le acceptă, fără să se gândească la repercursiuni. Aceasta susține cu pesimism că drepturile omului vor fi modificate după încheierea epidemiei.

„Controlul total pus în practică de guvernele considerate democratice schimbă pentru totdeauna soarta noastră și a drepturilor noastre. Problema e a oamenilor născuți și crescuți în lumea drepturilor și libertăților individuale, pe care le-au considerat ceva firesc, dar la care au renunțat extrem de ușor în numele protecției colectivităților cărora doar ei le aparțin.

De aici mai departe nu prea văd cale de întoarcere la drepturile omului, așa cum le știam. Câtă vreme state democratice vor să impună, în ropotele de aplauze ale majorității, obligativitatea unui vaccin ca modalitate de combatere a unei pandemii despre care tot nu se știe mare lucru, cum nu se știe nici despre vaccin, este evident ca drepturile colective vor avea întâietate asupra celor individuale.”, a scris aceasta pe cristoiublog.ro.