„Ne temeam ca Klaus Iohannis si “Guvernul Meu” nu se pricep la nimic. Iata ca se pricep: sa umple buzunarele amicilor politici si sa stranga bani de campanie. Se vede de la Washington”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Ce spune articolul publicat de Washington Post

Articolul în cauză face referire la compania Romwine & Cofee SRL, situată la câţiva kilometri de sudul Bucureştiului, care vinde ţigări şi lichior, însă care a reuşit să obţină prin licitaţie contracte în valoare de 12, 6 milioane de dolari pentru livrarea de măşti medicale, la un preţ dublu decât preţul pieţei.

Acest contract a fost realizat după ce Sanimed International, un furnizor de echipamente medicale, exclus din contractele directe cu statul din cauza impozitelor datorate, a realizat un parteneriat cu vânzătorul de lichior şi ţigări, de fapt proprietarul Sanimed, Cătălin Hideg.

Ce spune Cătălin Hideg

„Oriunde în lume, companiile mari folosesc alte companii pentru licitaţii. Se folosesc consorţii, asociaţii, parteneriate. Există companii cu doar trei angajaţi şi trei laptopuri, care au câştigat licitaţii în valoare de milioane de euro pentru străzi, autostrăzi, poduri ş.a”, citează Washington Post, potrivit unor declaraţii ale proprietarului Sanimed, Cătălin Hideg, pentru B1 TV.