Fostului premier și președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pur și simplu nu îi vine să creadă că atitudinea și ieșirile publice ale președintelui Klaus Iohannis nu sunt taxate de mai multă lume.

”Serios, oameni buni, sunt singurul care vede că toate ieșirile publice ale ficusului solemn de la Cotroceni au un singur scop, acela de a mai lăuda guvernul falimentar Orban?

”Sunt singurul care observă?”

Ieri a ieșit, DIN NOU, la ora 18.00, să ne spună că pe 14 septembrie începe școala, de parcă noi care avem copii nu am ști și nu am sta cu inima cât un purice! Faptul că începe școala ar fi trebuit să i-o spună lui Orban acum câteva luni!

Sunt singurul care observă că singura dată când i se aprind luminițe în ochi este atunci când vorbește despre cum trebuie să câștige PNL-ul toate alegerile?

Sunt singurul care observă că marele lui program intitulat “România Educată” este doar praf în ochii noștri?

Sunt singurul care vede că, în vremuri atât de grele ca cele prin care trecem, Președintele care ar trebui să fie al nostru al tuturor este doar un mărunt activist de partid plătit din banii noștri?

Vă rog să-mi spuneți că nu sunt singurul care văd toate astea pentru că ar însemna că am înnebunit!”, a scris Tăriceanu joi pe Facebook.

”Abateri repetate și abuzuri grave”

La rândul său, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a lansat un tir de acuzații foarte grave în ceea ce privește prestația președintelui Klaus Iohannis.

”Președintele cu o mână dreaptă și una … nedreaptă‼️

Președintele Iohannis a căpătat o fobie de stânga ce i-a dereglat întregul sistem de valori și i-a blocat, aproape total, emisfera politică stângă. Totuși, în politică, ca și în anatomia umană, trebuie să existe un #echilibru între orientările de stânga și de dreapta, așa cum creierul echilibrează distribuirea funcțiilor în mod natural fiecărei emisfere în parte.

Iar excesul de dreapta al președintelui Iohannis produce abateri repetate și abuzuri grave asupra sănătății democrației din România. Pentru că refuză cu obstinație respectarea unor principii fundamentale ale democrației, precum pluralismul politic, libertatea de exprimare și votul majorității.

Pentru că privește cu ochelari de cal politica de stânga și ochelari de soare pe cea de dreapta, în ciuda faptului că pandemia a impus luarea unor măsuri cu un puternic caracter social … din păcate neînțelese și prost aplicate de guvernarea PNL!

”Nu e deloc în regulă, domnule Iohannis”

Pentru că perseverează în a cântări cu dublă măsură, arătând cu degetul spre stânga și mângâind pe creștet dreapta pentru metehnele clasei politice, pentru transferurile din pragul alegerilor, pentru calitatea miniștrilor, pentru insuficiența măsurilor economice și fiscal-bugetare și pentru toate neajunsurile din infrastructură, din sistemul de sănătate, educație, agricultură sau pentru modul în care drepturile copiilor, salariaților și pensionarilor sunt respectate!

Nu e deloc în regulă, domnule Iohannis, să rămâneți încremenit în unicul proiect pe care vreți să-l lăsați în urma celor 2 mandate prezidențiale irosite: DEPESEDIZARE – PENELIZARE!

Nu e corect să nu vedeți bârna din ochiul propriilor guverne PNL, dar să continuați să căutați paiul din ochiul guvernelor PSD!

Căutați mai aproape de dreapta liberală eșecul, abuzul, incompetența și jaful din banul public făcute în numele pandemiei!

Încercați să depășiți limita unor banale apariții la ora 18:00 și nivelul promisiunilor de genul: „am pretenția că după alegerile parlamentare să ne apucăm foarte serios de treabă”!

Nu vă mai salvează PeeeSeeeDeee‼️”, a scris Teodorovici joi pe Facebook.

Foto: INQUAM / George Călin