Ionuţ Cristache a pierdut în primă instanță în procesul intentat împotriva conducerii TVR. Acesta cerea ca emisiunea pe care o moderează să revină. Judecătoria Sectorului 1 a respins, însă, solicitarea jurnalistului, pe fond. Jurnalistul are la dispoziție cinci zile pentru a face apel.

Realizatorul TV a înaintat o acţiune la Judecătoria Sectorului 1 pentru o Ordonanţă Preşedinţială care să anuleze hotărârea Comitetului Director al TVR care i-a mutat emisiunea de la ora 21.00 la ora 17.00.

„Deocamdată nu am stabilit care vor fi următorii paşi. Cel mai probabil voi face apel”, a declarat Ionuţ Cristache pentru Paginademedia.ro.

Judecătorii au decis să-i respingă cererea lui Cristache.

Ce a decis instanța în cazul lui Ionuț Cristache

„Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată. Ia act că pârâta nu solicită cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare”, potrivit Portalului Instanţelor de Judecată.

Emisiunea România9 este difuzată de TVR de la ora 17:00, de la începutul acestei săptămâni. La începutul lunii iunie, s-a avansat prima dată idee mutării emisiunii România9 de la ora 21.00 pe tronsonul orar 17.00. Ionuț Cristache povestea atunci că a fost sunat de directorul interimar al TVR 1, Eduard Dârvariu care l-ar fi informat de această decizie. Mutarea emisiunii a fost prilejuită de introducerea grilei de vară, începând cu 21 iunie. Reprezentanții TVR au declarat că motivele pentru care s-a luat această decizie au fost audiența emisiunii și capacitatea formatului emisiunii de a crește audiențele din prime time, precum și concurența cu alte canale ale televiziunii naționale.

În luna iunie, emisiunea România9 a fost scoasă de pe post de trei ori, fiind înlocuită cu câteva ediții speciale. Trebuie precizat că emisiunea realizată de Ionuț Cristache era una din puținele producții tv de la televiziunea națională, poate singura, care exprima un ton critic la adresa puterii politice. Atacurile din cadrul emisiunii la adresa Președintelui Iohannis, a Guvernului și a partidelor care formează coaliția aflată la guvernare au trezit în mai multe rânduri nemulțumirea celor vizați.

Sursă foto: YouTube