Lovitură pentru Raed Arafat! PSD vrea să îi ia din atribuții

Potrivit celor spuse de vicepremierul Sorin Grindeanu a explicat că o parte dintre acestea ar urma să fie preluate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila fiind „un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății”.

Amintim că Alexandru Rafila a dat de înțeles dinainte de învestirea Guvernului Ciucă că Raed Arafat nu se va mai ocupa de gestionarea măsurilor anti-COVID, chiar dacă „și-a făcut bine treaba”. Potrivit celor spuse de Rafila, măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății, ci nu de altă instituție.

Explicația oferită de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a explicat că există o discuţie la nivelul Guvernului, „încât acest mecanism să fie schimbat”.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a delcarat Alexandru Rafila.

De asemenea, vineri a avut loc un moment tensionat în ședința de Guvern, după ce Raed Arafat a propus testarea tuturor celor care vin în țară începând de duminică iar propunerea sa a fost respinsă. Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu s-au opus, punctând pericolul blocării vămilor exact în perioada de sărbători când se întorc în țară românii din Diaspora.

Ce spune Sorin Grindeanu?

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că ședința nu a fost una tensionată și că „s-au prezentat argumente pro și contra urmând să se elaboreze o nouă hotărâre cu implicarea mai mare a Ministerului Sănătății.”

„Va fi o implicare puțin mai mare a ministrului Sănătății. Să vedem dacă lucrurile pot fi gestionate mai bine.”. Vicepremierul PSD este de părere că „nu e suficient un singur om, care a făcut foarte multe lucruri bune în România, dar și implicarea ministrului Rafila este foarte bună. Este un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății.

Eu am mai spus aceste lucruri. Nimeni nu știa cine erau specialiștii din acel comitet tehnico-științific și nimeni nu explica. Asta e un mare minus care trebuie îndreptat. Lucrurile trebuie explicate mai bine, nu să trântim diverse hotărâri care bulversează populația. Aceste tipuri de hotărâri trebuie să fie argumentate”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi 24.