Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, lansează acuzații extrem de dure la adresa autorităților. Fostul ministru al Muncii susține că prefectul și instituțiile de forță și control au cerut comercianților din zona centrală a Craiovei să închidă chioșcurile.

În acest context, ea a precizat că s-au luat toate măsurile de siguranță în oraș și toate regulile sunt respectate. Ea a mai menționat că ”nicio ordonanță de urgență nu interzice funcționarea chioșcurilor”.

”Anul acesta am deschis doar iluminatul de sărbători și de asemenea am permis prin contracte cu anumiți comercianți să se deschidă chioșcuri în zona centrală.

Sunt distanțate, se respectă toate regulile, au toate autorizațiile de funcționare, au contract cu Primăria, acord de ocupare a domeniului public.

Nu puteam sub nicio formă să întrerup niște contracte în derulare în condițiile în care nicio lege din România, nicio ordonanță de urgență, de Guvern, hotărâre de Guvern, nu interzice funcționarea chioșcurilor”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, duminică, la Antena 3.

Se lasă cu dosare penale

Totodată, fostul ministru al Muncii  acuză că autoritățile de forță și control și prefectul de Dolj le-au cerut comercianților să închidă chioșcurile din zona centrală a Craiovei, iar în cazul contrat aceștia ar putea risca chiar dosare penale.

”Au făcut contrale, i-au găsit în regulă, după care s-au întors și le-au spus că riscă dosare penale dacă nu închid. Nu există nicio bază legală, nu li s-a dat niciun argument foarte solid pentru care ar trebui să facă acest lucru”, a mai spus primarul Craiovei. 

Ea a mai adăugat că orașul pe care îl conduce este aproape ”sub asediu”.

”O mașină CBRN, cu megafoanele pornite la maxim, invita populația să respecte măsurile anti-COVID, dar totul la un volum uriaș astfel încât arătam ca un oraș sub asediu”, a mai spus Olguța Vasilescu.

FOTO: Inquam Photos / George Călin