Este vorba despre comuna Jina din Mărginimea Sibiului. Într-un interviu acordat pentru Agerpres, Gheorghe Vasile Beschiu, edilul comunei a vorbit despre stadiul campaniei de vaccinare, dar și despre atitudinea localnicilor.

Mai exact, acesta recunoaște că s-a vaccinat anti-covid, adăugând însă că nu îi poate convinge și pe restul cetățenilor din localitate să se imunizeze. Acesta a declarat că au fost făcut campanii de informare, persoanele doritoare mergând la Sibiu pentru vaccinare, însă oamenii continuă să fie reticenți. Astfel, din întreaga localitate, în jur de 20 de persoane au fost vaccinate, adică un procent de 2,67%, conform cifrelor oficiale transmise în cursul zilei de luni.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu”, a declarat luni, pentru Agerpres, primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Totodată, edilul a mai precizat că sunt mai multe persoane care inclusiv și-au îngropat deja rudele cu COVID-19 și nu cred că există cu adevărat această boală şi preferă să-i acuze pe medici că le-au infectat rudele cu virusul.

Localnicii nu cred în existanța COVID

”La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (…) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a mai spus edilul.

Primarul a mai subliniat faptul că în Jina nu se vaccinează nici cei cu studii superioare şi a dat ca exemplu cazul fostei directoare de la şcoală, care a decedat, după ce nu s-a imunizat şi s-a îmbolnăvit de COVID-19.

„A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum”, a arătat primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Situația este confirmată și de directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, care a declarat faptul că de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetăţenii de acolo au refuzat categoric imunizarea.

De menționat este faptul că, în momentul de față, în comuna Jina sunt bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu.