Coronavirusul continuă să facă ravagii în Grecia, iar pentru a putea ține valul de infectări sub control, Guvernul grec a prelungit vineri până pe 8 martie lockdownul. De menționat este faptul că lockdown-ul este în vigoare în Atena şi în mai multe regiuni din ţară, unde ratele de infectare cu coronavirus rămân ridicate, scrie AFP, citată de news.ro.

Vice-ministrul Protecţiei civile din Grecia a declarat că decizia privind prelungirea lockdown-ului nu a fost luată doar de guvernanți, ci și la recomandarea experților.

“Epidemiologii noştri au considerat necesară extinderea măsurilor”, a declarat vice-ministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, la un an de la apariţia primului caz de Covid-19 în Grecia.

Totodată, oficialul a mai subliniat faptul că, după un an de luptă cu pandemia de coronavirus, Grecia nu va da înapoi. El s-a declarat de asemenea încrezător în vaccinul anti-covid și a mai precizat că ne apropiem treptat spre libertate.

“Un an mai târziu, încă ducem lupta (…) Nu vom da înapoi”, a adăugat responsabilul vizibil emoţionat în timpul unei conferinţe de presă. “Datorită vaccinurilor, libertatea nu este prea departe”, a precizat el.

Numărul persoanelor de la ATI a crescut

Epidemiologistului Gikas Magiorkinis, membru în comitetul pentru coronavirus al Ministerului Sănătăţii, a venit și el cu o serie de precizări. Potrivit acestuia, internările la terapie intensivă au crescut cu 12% săptămâna aceasta, în Grecia, semn că situația se agravează.

De menționat este faptul că, Grecia este supusă unuei izolări stricte de la începutul lui noiembrie. Unele măsuri au fost relaxate puţin înainte de Crăciun, dar restricţiile au fost impuse din nou în februarie, într-o manieră inegală, conform cu gravitatea pandemiei din regiuni.

În ceea ce privește bilanțul pandemiei de COVID, până în prezent, pandemia a cauzat 6.400 de  decese în ţara unde au fost recenzate 188.000 de cazuri. Totodă, peste 826.000 de persoane au fost deja vaccinate, la o populaţie de 10,7 milioane.