Legea funerară impune colaborarea cu firmele de profil

Într-o oarecare măsură, există o impunere prin lege de a colabora cu o firmă pentru servicii funerare diverse. Așadar nu aveți cum o să evitați. Vorbim despre îmbălsămare spre exemplu și de aici de o altă lungă listă de servicii conexe. Spre avantajul beneficiarilor de asemenea, adică familia îndoliată, acum firmele de pompe funebre se pot ocupa de multe din formalități, inclusiv de ceea ce ține de birocrația de obținere a ajutorului de înmormântare.

Concret, puteți solicita ajutor de la o astfel de firmă încă din primele momente ale unui deces, fie că acesta a survenit acasă sau într-o instituție spitalicească. În funcție de firmă, puteți primi ajutor în ceea ce privește ridicarea defunctului, manipularea, transportul și tot ce ține de pregătirile pentru funeralii – îmbălsămare, îmbrăcare, punere în sicriu, depunere la capelă.

Tot o astfel de echipă se poate ocupa între timp și de formalități. Aveți nevoie de constatare de deces și pe baza actelor, ulterior, de realizarea unui dosar complet cu acte pe care să îl depuneți la Casa de Pensii. Veți primi un ajutor de înmormântare, în funcție de statutul defunctului, dacă fusese sau nu asigurat.

O alegere rapidă nu trebuie să fie una care să vă dezavantajeze

Pentru că astfel de situații se întâmplă adesea inopinat, pe repede înainte sau la ore nepotrivite și neașteptate, tendința este de a alege mai repede o firmă, oricare ar fi aceea. Gândiți însă practic și alegeți în funcție de serviciile ce pot fi prestate.

O firmă bucureșteană de profil, Rarox, vine cu exemplul despre cum să oferi servicii complexe. Pune la dispoziție tot ce ține de accesorii funerare și servicii care să vă ajute să organizați eficient și mai rapid funeraliile: sicrie, cruci, coroane, transport intern și internațional, inclusiv cu limuzine. Tot ei au și pachete de servicii, de la cele economice la cele de lux, ce pot fi achitate și pe bază de talon de pensie.

Serviciile funerare în vremuri de pandemie

În perioada pandemică firmele prestatoare de astfel de servicii s-au adaptat. Acum personalul poartă echipament de protecție și vă puteți baza în continuare pe acesta pentru manipularea sicriului spre exemplu, chiar și în cazul celor care au fost declarați purtători de virus. Sicriul va fi însă sigilat.

În vremuri de pandemie nu se mai organizează evenimente funerare cu număr mare de participanți, nu se mai fac parastase, însă se împart pachete, așadar tot veți avea nevoie de ajutor și pentru acestea. Serviciile funerare rămân necesare și în aceste vremuri. Iar pentru că partea financiară este mai mereu un stres, puteți achita și cu talonul de pensie al defunctului.