Numărul infectărilor cu noul coronavirus au explodat în Tucia. În acest context, autoritățile au decis impunerea carantinei naționale până la mijlocul lunii mai.

De menționat este faptul că, pe lângă Turcia, o serie de astfel de restricii drastice au fost impuse și în Cipru, însă începând cu deschiderea sezonului turistic de pe data de 10 mai, în anumite condiții, turiștii nu trebuie să stea în izolare și se pot bucura de vacanță.

În ceea ce privește lockdown-ul din Cipru, timp de două săptămâni, aici magazinele neesențiale, dar și restaurantele au fost închise. Totodată, adunările publice au fost interzise, iar restricțiile de circulație au fost extinse la opt ore.

Persoanele care au de gând să călătorească în Cipru nu trebuie să își facă griji, pentru că nu vor resimți aceste măsuri drastice. Mai exact, începând cu data de 10 mai, persoanele care vin din state membre ale Uniunii Europene și ajung în Cipru,  vor scăpa de izolare.

Totuși, există o serie de condiții pentru intrarea în țară. Mai exact, turiștii care intră pe teritoriul Ciprului trebuie să fie vaccinați anti-COVID sau să prezinte un test negativ PCR, nu mai vechi de trei zile.

Carantină națională în Turcia

În ceea ce privește situația din Turcia, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat impunerea carantinei naționale începând cu seara de joi, ora 19.00, până la data de 17 mai, ora 05.00 dimineața.

″Începând de joi seară, de la ora locală 19:00, vom fi în carantină naţională până luni, 17 mai, ora 05:00 dimineaţa”, a anunțat președintele turc.

Potrivit acestuia, odată cu impunerea carantinei naționale, toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise. Perioada include și Ramadanul, adică cea mai importanta sărbătoare musulmană.

Totodată, printre măsurile care vor fi luate începând cu ziua de joi, se numără închiderea şcolilor şi restricţiile de călătorie între provincii. În urma noilor restricții, autorităţile speră că până la mijlocul lunii viitoare, numărul zilnic al infectărilor cu SARS-CoV-2 să scadă sub 5.000, în condiţiile în care în ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 38.000 de noi îmbolnăviri.