Medicii străini se îngrozesc când văd situaţia din România!

“Nu știu cum de țara voastră nu este în lockdown general”

Nikos Koudounis este un medic din Grecia, care spune că, nu poate înţelege de ce România nu este în lockdown, având în vedere că am depăşit deja 18.000 de cazuri/zi. Grecia a închis totul la 5.000 de cazuri, aminteşte medicul elen.

Iar dacă autorităţile vor să evite un lockdown general, atunci trebuie să ia în schimb măsuri drastice, nu cum se întâmplă acum.

“Am rămas uimit să văd 18.000 de cazuri. Nu știu cum de țara voastră nu este în lockdown general. Noi am luat această măsură la 5.000 de cazuri.

Trebuie luate măsuri drastice dacă Guvernul nu vrea să facă un lockdown general”, a declarat Nikos Koudounis pentru Aleph News.

Fără discuţii: medicii care nu se vaccinează trebuie concediaţi!

Medicul grec este extrem de dur şi la adresa colegilor săi din spitale: toate asistentele şi medicii care nu s-au vaccinat trebuie daţi afară! România “are nevoie de luptători, de doctori de război”, afirmă Koudounis.

“Aceste măsuri drastice trebuie să înceapă de la cadrele medicale. Toate asistentele, toți doctorii care nu sunt vaccinaţi trebuie dați afară.

Acum țara are nevoie de luptători, de doctori de război. Dacă nu se ia această măsură, focarele de infecție vor fi în spitale”, a mai declarat medicul elen.

“A sta pe un câmp de luptă și să ai multe pierderi (…) nu e o soluție”

Şi medicul român Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balș” din Capitală, vorbeşte despre un câmp de luptă, subliniind însă că nu este o soluţie să stăm pe el şi să avem pierderi uriaşe, până în momentul în care ajungem să avem o protecţie sporită împotriva noului coronavirus.

“Trebuie să salutăm că avem un trend ascendent care are loc pe partea de vaccinare, dar rezultatele nu se vor vedea imediat.

A sta pe un câmp de luptă și să ai multe pierderi până când ajungi să ai protecție mare nu e o soluție. Până vom ajunge să conviețuim cu virusul, vor fi săptămâni grele.

Ne așteptăm ca la începutul lui noiembrie să înceapă o curbă descendentă, dar nu se va întâmp-la peste noapte și vom avea aceeși presiune asupra sectorului medical”, a declarat dr. Adrian Marinescu.