Minune în Grecia! O icoană a rămas intactă după ce o biserică s-a prăbușit din cauza unui cutremur

Din cauza seismului de 6,3 pe scara Richter, biserica Agios Nikolaos din Xirokampos Ziros s-a prăbușit. Imaginile care au ajuns în presă au uimit pe toată lumea din două motive. Pe de o parte, seismul a pus la pământ întregul lăcaș, pe de altă parte, pe unul dintre zidurile care a reușit să rămână în picioare se poate vedea o icoană intactă.

Autoritățile informează că biserica Agios Nikolaos nu este singura clădire afectată de cutremur, mai multe case și magazine din orașul Sitia fiind afectate de seism.

Giannis Goulidakis, vice-guvernatorul din Lassithi, spune că s-au produs alunecări de pământ sau căderi de pietre pe mai multe drumuri. Presa elenă notează că echipele de intervenție sunt la fața locului și încearcă să elibereze carosabilul.

Unde s-a produs seismul

Cutremurul a avut loc la ora locală 12:24, la 23 de kilometri în largul coastelor sud-estice ale insulei Creta. Seismul a avut o adâncime de doar 10 kilometri și a fost resimțit puternic în insulele Kasos, Karpathos și Rhodos.

Chiar dacă mai multe case și magazine au fost afectate de seism, autoritățile nu au venit cu informații despre eventualele victime.

La finalul lunii septembrie, un alt cutremur a avut loc în această zonă. Atunci, o persoană și-a pierdut viața, în timp ce sute de clădiri au fost distruse.