Se amplifică tensiunile în PNL. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, preşedintele liberalilor timişoreni, Cosmin Tabără anunță că luni seară, Biroul Permanent Local (BPL) al PNL Timişoara a decis prin vot secret înaintarea către Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş a propunerii de excludere din partid a consilierului local Raul Ambruș.

Pe lângă demiterea acestuia, Tabără anunță că în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a decis şi excluderea a 21 de membri. El a subliniat faptul că aceste decizii vin în contextul poziției ”ostile” permanente față de proprii colegi.

Totodată, el a mai adăugat că a fost refuzat un dialog politic cu conducerile PNL Timişoara şi PNL Timiş, acesta fiind motivul unei decizii atât de drastice.

„Excluderea este cauzată de atitudinea acestuia din ultimele luni, dar foarte mult a contat poziţia acestuia din Consiliul Local Timişoara, când împotriva hotărârii partidului, a votat contra intereselor politice a acestuia, având o poziţie ostilă în permanenţă faţă de proprii colegi şi refuzând dialogul politic cu conducerile PNL Timişoara şi PNL Timiş. Prin urmare, ne vom delimita de orice vot şi atitudine a acestuia în cadrul CL Timişoara”, a transmis Cosmin Tabără pe Facebook.

Restructurări la PNL Timișoara

În cadrul aceleiaşi şedinţe BPL al PNL Timişoara s-a decis şi excluderea a 21 de membri, iar Tabără a explicat și această decizie. Potrivit acestuia, după evenimentele tensionate care au avut loc la alegerile interne din cadrul partidului, din vară, s-a impus luarea acestor decizii împotriva acelor membri care prin modul lor de manifestare într-o formă continuată au prejudiciat imaginea PNL şi au adus atingere valorilor liberale.

„Prin aceste măsuri nu a fost sancţionată opinia politică, ci modul violent prin care aceste persoane s-au manifestat de-a lungul a mai bine de trei luni. Anterior acestor alegeri interne, am încercat în dese momente să avem un dialog, să găsim o cale de mijloc în vederea închegării unei echipe care să dezvolte şi să promoveze ideile liberale în Timişoara, dar am fost refuzaţi şi excluşi din orice dialog”, susţine Tabără.

Liberalul a mai subliniat faptul că PNL Timişoara are în plan să se bazeze în continuare pe oameni de valoare, pe cetăţeni ai municipiului şi va întreprinde doar acţiuni în favoarea acestora.

El a subliniat faptul că organizația a trecut prin momente dificile, după pierderea ultimelor alegeri și este pregătită pentru o reorganizare care să recâștige încrederea timișorenilor.

„Ne vom apropia de mediul oamenilor de afaceri, de mediul academic, oraşul nostru beneficiind de patru mari universităţi, şi de reprezentanţii profesiilor liberale. PNL Timişoara a trecut prin momente grele, a pierdut ultimele alegeri, înţelege motivele acestor înfrângeri şi este pregătită pentru reorganizare astfel încât timişorenii să recâştige încrederea în cel mai vechi partid istoric”, a mai scris Cosmin Tabără în postare.