Preşedintele demisionar al CA CFR Marfă, Mustafa Aysun, a fost ales în urma unei selecţii realizate de către un consultant privat, iar numirea sa în funcţie a fost făcută în luna februarie.

Mustafa Aysun a lucrat în Unicredit şi Piraeus Bank, având o experienţă de 15 ani în management.

La numirea noii conduceri a CFR Marfă, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că misiunea noii conduceri a CFR Marfă este să limiteze pierderile companiei şi să o pregătească pentru privatizare.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare va putea fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei.

Documentele pentru licitaţie sunt disponibile la sediul MT, începând cu data de 9 aprilie.

Participanţii trebuie să depună 10.000 de euro sau echivalent în lei prin ordin de plată la Trezorerie sau într-un cont de la Eximbank. Ei vor trebui să semneze un angajament de confidenţialitate, iar documentele de precalificare se pot depune până la data de 22 aprilie orele 16.00. Deschiderea documentelor va avea loc pe 23 aprilie, iar până pe 29 aprilie se analizează documentele şi se publică o listă scurtă cu cei precalificaţi.

Aceştia vor trebui să mai plătească o taxă de 5.000 de euro pentru a consulta camera de date. După această etapă, urmează negocierea pe baza ofertelor depuse, iar termenul de depunere este de 8 mai, iar din 9 mai comisia de privatizare va purta negocieri cu fiecare ofertant în parte.

Statul rămâne cu 49% din acţiunile companiei.