„Nu vorbesc nimic aici”, a declarat Liviu Dragnea, clar şi răspicat, după ce a fost întrebat de jurnalişti despre modul în care a decurs procesul.

Cu toate acestea, mesajul scurt al şefului PSD este de înţeles, mai ales că a reuşit cu greu să îşi facă loc printre protestatarii care îl huiduiau. Acesta a fost protejat de mai multe persoane.

ICCJ a decis amânarea și un nou termen pe 20 mai, ora 11.00 pentru ca avocații sa isi pregateasca apararea cu privire la cererile procurorului DNA de sesizare a CCR.

Avocatul Toni Neacșu, care o reprezintă pe Olguța Șefu, a cerut instanței o amânare pentru a lăsa CCR să se pronunțe pe sesizarea lui Florin Iordache. ”Acesta problema a apărut ulterior termenului de data trecuta. Considerăm că este normal sa se astepte soluționarea acelui conflict. ICCJ este acolo parte. Practica instanței supreme este de respingere a acestor exceptii. Dacă instanța se pronunță mai are aparenta de imparțialitate? Dacă rămâne în pronunțare nu mai are nicio cale de atac. Cer sa amanati cauza eventual si pentru alte motive” , a spus avocatul.

Este vorba de o cerere a lui Forin Iordache prin care a solicitat CCR să constate că toate completurile de 3 judecători de la Înalta Curte au fost ilegal constituite în ultimii ani.

Așa cum era de așteptat, Liviu Dragnea s-a declarat nevinovat în fața judecătorilor ICCJ. “Sunt total nevinovat. Nu am avut cunostinta de faptul ca Botorogeanu si Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus vreodata ca ele nu se prezinta la serviciu. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în functie”, a spus liderul PSD.

El a susținut că nu a coordonat activitatea DGASPC Teleorman. “Nu se află în subordinea mea, ci a Consiliului Județean, potrivit legii. Atributiile de coordonare le aveau colegiul director si secretarul județului. El era președintele colegiului director. Aceste aspecte erau prevăzute de dispozițiile legale. Niciun presedinte de CJ nu mergea sa controleze instituțiile din subordinea CJ. Atributiile de sancționare era a conducerii Direcției. Direcția se află în subordinea CJ. Directorul directiei era sub autoritatea CJ”, a arătat Dragnea.